diumenge, 22 de febrer de 2015

SardaTIC
SardaTIC és un projecte telemàtic que ofereix la possibilitat que vàries escoles treballin conjuntament, durant un trimestre i de forma telemàtica a través d'un blog, preparant els seus alumnes de 3r, 4t, 5è i/o 6è per una ballada que es realitza al final del projecte en un Aplec o ballada sardanista, alhora que aprenen moltes coses sobre la sardana. El projecte no només contempla la part relativa a la dansa, sinó que té en compte també la vessant musical, històrica i cultural. Per això hi ha una sèrie d'activitats dissenyades i que les escoles participants aniran realitzant i penjant les seves aportacions al blog per a que siguin compartides amb les altres escoles del seu grup. 

A través de l'enllaç http://sardatic.blogspot.com.es podeu consultar tota la informació d'aquest excepcional projecte ideat i encapçalat per la mestra de música, coordinadora d'informació i sardanista, Eva Martínez i Carrasco.


A Mataró hi participen per primer cop les escoles Santa Anna, Les Franceses i Escola Balmes. Aquest tallers d'aprenentatge són impartits en horari lectiu i pel professorat de música de les escoles. Per tal de donar aquesta formació els mestres han seguit prèviament una formació impartida per la Comissió d'Ensenyament de SardaTIC
 
El dijous 19 de febrer, a la tarda, va tenir lloc al teatre del Foment Mataroní la sessió d'inici del programa de la sardana a l'escola SardaTIC. Va ser un concert didàctic, interpretat per la Cobla del SardaTIC, que va engrescar els infants amb música, ensenyaments i jocs.

La Federació d'Entitats Sardanistes i Dansa Tradicional de Mataró ha estat l'ànima i d'impulsora d'aquesta iniciativa a Mataró, buscant les escoles que han volgut participar en el SardaTIC i comptem amb la col·laboració de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró

Acompanyem unes fotos de l'acte del dia 19 de febrer.

Us mantindrem informats de les novetats del projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada